Distrează-te la maxim în parcurile de aventuri din județul Sibiu!

Pentru cei care își doresc să aibă parte de petrecerea timpului în cel mai spectaculos mod, ieșitul într-un parc de aventură din județul Sibiu este una dintre cele mai provocatoare activități. Vei avea parte de aerul curat al zonei, precum și de o serie de activități fizice care îți vor solicita toate părțile corpului.
Mai mult decât atât, este una dintre cele mai intense moduri de a te menține în formă după ce ai interacționat la nivel maxim cu bucătăria tradițională sibiană.
De la sporturi extreme și până la escaladă sau tiroliană, aceste centre de distracție îi oferă vizitatorului o experiență completă, punându-i la dispoziție unul dintre cele mai interesante moduri de petrecere a timpului atunci când se află în vacanță/concediu în județul Sibiu.

Activități sportive de neratat în județul Sibiu

Dacă îți dorești să ai parte și de alte aventuri în județul Sibiu, poți să te bucuri de o multitudine de alte moduri de distracție. Poți face excursii montane, trasee de bicicletă, sporturi extreme sau acvatice ori le poți încerca pe cele aeriene sau să te bucuri de câteva ședințe de echitație. Desigur, nu trebuie să ratezi nici ședințele de pescuit sportiv sau pe cele pe care le poți realiza pe timp de iarnă (în cazul în care ajungi în plin sezon). Județul Sibiu este unul dintre cele mai propice medii pentru a te distra în cel mai bun mod posibil atunci când îți dorești să ai parte de tot felul de activități în aer liber. Parcurile de aventură în care te poți bucura la maxim de facilitățile oferite de județul Sibiu sunt un alt mod în care poți să te distrezi în mod activ.

Unde poți să faci sport/să vizitezi parcuri de aventură în județul Sibiu?

Poți începe distracția în același timp cu vizitarea unor zone de interes maxim din punct de vedere geografic. Sibiul este unul dintre județele care permit atât trasee de vară, cât și ușoare drumeții de iarnă, în care poți face sporturi extreme. Bâlea Lac este zona în care se poate schia până târziu, așa că, mulți turiști aleg această regiune pentru a face drumeții și pentru a se bucura de sporturile lor favorite:

  • Valea Hârtibaciului
  • Munții Făgăraș
  • Munții Cindrel
  • Munții Lotrului
Oricare dintre aceste zone sunt favorabile desfășurării de sporturi extreme, dar și de drumeții, oferindu-le călătorilor cele mai spectaculoase peisaje și moduri de a interacționa cu natura. Aceste arii sunt accesibile și zborurilor cu parapanta, așa că cei care sunt pasionați de astfel de sporturi se pot bucura la maxim de avantajele oferite de județul Sibiu.
Unele dintre cele mai captivante experiențe din viața unui călător este să încerci câteva ședințe de echitație prin cele mai spectaculoase zone din județ. Există cluburi de profil în Șelimbăr și în Cornățel, dar, pentru turiștii care se cazează în diverse arii din Sibiu, există și posibilitatea de a face echitație la pensiunile unde sunt cazați (Valea Viilor, Avrig, Apos sau în Prod).
În cazul în care ești un pasionat de ciclism, atunci poți opta pentru traseele de bicicletă care sunt special concepute pentru aceștia prin diferite zone din județ. Transfăgărășanul, Mediaș, Valea Hârtibaciului sau Păltiniș sunt câteva dintre regiunile unde se poate face ciclism de divertisment.

Parcuri de aventură din județul Sibiu

Persoanele care vor să încerce ceva inedit, dar la un nivel mai scăzut de intensitate decât traseele de drumeție pe culmile celor mai înalte vârfuri din munții situați în județul Sibiu, o pot face în parcurile de aventură.
Acestea nu sunt atât de răspândite în județ, dar, cele care există, sunt printre cele mai bine cotate la nivel național, fiind recomandate ca soluții de relaxare pentru toți turiștii care vizitează acest județ. Zona Păltiniș este una reprezentativă pentru cei care sunt interesați de astfel de aventuri, aceștia având la dispoziție două dintre cele mai spectaculoase parcuri:

  • Arka Park
  • Summer Funpark Arena
Aici pot fi practicate o mulțime de sporturi, iar infrastructura pusă la dispoziție este una foarte bine pusă la punct. De altfel, aceste centre de divertisment se află poziționate într-una dintre cele mai spectaculoase zone din județ, așa că, distracția poate fi îmbinată cu exploatarea mediului înconjurător.
Traseele care pot fi realizate în aceste centre se numără printre cele mai bune din România, așa că numărul celor care la vizitează este ridicat în fiecare an. Zona Sibiu dispune de:
  • Arka Park
Acesta este unul dintre spațiile cele mai bine poziționate în topul căutărilor de către vizitatori, fiind un spațiu interior, în care cei dornici de aventură se pot distra realizând activități de cățărare, bouldering și escaladare.
Județul Sibiu este un loc special din toate punctele de vedere, așa că te poți distra la maxim realizând diferite trasee printre minunățiile acestui loc. În plus, parcurile de aventură și zonele dedicate activităților sportive de toate felurile completează în mod ideal posibilitățile de distracție pe care ți le oferă această zonă a României.

Postări recente

SIBIU WEATHER