Sibiu – centrul cultural cu prestigiu la nivel continental

Județul Sibiu este una dintre regiunile în care nu te vei plictisi vreodată, indiferent de momentul în care îl vizitezi. Frumusețile locale, naturale sau create de mâna omului, sunt perfect completate de evenimentele și festivalurile care oferă un plus de bună dispoziție tuturor călătorilor ce pășesc în acest județ.
De la evenimentele de natură culturală și până la cele care sunt dedicate papilelor gustative, județul Sibiu, de la un capăt la altul, oferă unele dintre atracțiile de neratat atât localnicilor, cât și celor care vin în ospeție.
Piețe, târguri, evenimente gastro, spectacole și festivaluri – oricare ar fi destinația ta de acest nivel din județul Sibiu, noi îți oferim ponturi pentru a ajunge acolo și de te distra la maxim!

De neratat atunci când vizitezi județul Sibiu!!!

Cu siguranță că, atunci când ți-ai propus să ajungi în județul Sibiu, nu o vei fi făcut-o doar pentru vizitarea locurilor încărcate de istorie și legendă sau pentru cele pe care Natura le-a creat, de-a lungul timpului. Așa că, unul dintre motivele pentru care te afli aici poate fi unul dintre evenimentele care se organizează în mod periodic (de-a lungul anului) în diverse zone din Sibiu: eveniment

 • Festivalul Internațional de Teatru – eveniment cu organizare anuală, constă într-o serie de spectacole în care sunt implicate mai multe trupe de teatru de pe plan internațional. Este una dintre formele reprezentative de manifestare culturală, cu organizare în orașul Sibiu și la care participă, în general, peste două mii de persoane venite din întreaga lume.
 • Cibin Fest – una dintre acele manifestări populare, care reunesc toate categoriile de persoane și care are drept loc de desfășurare orașul fanion al județului.
 • Târgul Olarilor – eveniment cu organizare anuală, în cadrul căruia participa diverși meșteri populari și, care își expun creațiile în mod public, spre desfătarea vizuală a celor care sunt pasionați de obiectele create în mod manual și care sunt reprezentative pentru arta populară.
 • Târgul de Crăciun – unul dintre evenimentele care reprezintă un simbolul al județului și municipiului Sibiu. Este un spectacol vizual, cu destinație clară, pentru cei care își doresc să descopere o parte din tradițiile locale, dar și care pot pleca acasă cu niște produse “hand made”, originale și care să le reamintească de bogățiile acestui județ.
 • Fii Satului – fiecare localitate din județul Sibiu ține să-și aniverseze în mod regulat cei mai reprezentativi cetățeni, ocazie cu care toate lumea se poate bucura de o petrecere tradițională, cu specific local. Poți să alegi orice comună sau oraș din județul Sibiu și te vei delecta în mod garantat cu unele dintre cele mai frumoase spectacole de tradiții și obiceiuri populare din această regiune.
 • Cântecele Munților – un eveniment dedicat artei populare sibiene în forma sa cea mai veritabilă, acest spectacol reunește reprezentanții tuturor zonelor din județul Sibiu. Este o adunare în care voia bună și specificul local sunt la loc de cinste, prilej pentru cei din afara județului să descopere o mică parte din bogăția culturală a acestei regiuni românești.
 • Festivalul Tuberozelor – organizat în localitatea Hoghilag, acesta este un eveniment dedicat celor care sunt fermecați de frumusețea acestor flori.
 • TIFF – pentru iubitorii artei cinematografice, acest eveniment este un adevărat regal, iar faptul că a devenit genul de spectacol anual spune foarte multe despre calitatea participanților. De altfel, TIFF Sibiu este prilej nu doar pentru reprezentanții cinematografiei românești de a-și creațiile, ci și pentru cei din străinătate.
 • Sibiu Jazz – festivalul dedicate muzicii sufletului, acest eveniment promovează muzica de calitate, într-o serie de concerte care au așezat orașului fanion al județului pe harta centrelor jazz la nivel internațional. Asemenea TIFF-ului, acest festival este organizat an de an, fiind unul dintre cele mai reprezentative pentru Sibiu.
 • Bujorul de Munte – organizat la Gura Râului, acesta este un eveniment dedicat unei flori care este o comoară națională, așa că, dincolo de posibilitatea de a admira aceste minunății ale naturii în mediul lor natural, organizatorii le mai oferă participanților și oportunitatea de a interacționa cu o serie dintre obiceiurile locale.
 • Cetate Medievală – genul de evenimente organizate în orașele emblematice ale județului, Sibiu și Mediaș, le oferă turiștilor și localnicilor posibilitatea de a (re) descoperi istoria, cultură și multe alte taine ale locului.
 • Rock Artmania – eveniment de referință pentru pasionații acestui gen muzical, Rock Artmania este reprezentativ la nivel național, prilej pentru rockerii din România de a se întâlni într-un cadru medieval.
 • Rally Challenge/ Red Bull Romaniacs – două evenimente de natură sportivă, care se desfășoară în mod regulat în zona Sibiului.
 • Târgurile gastro – organizate în mod frecvent, în diverse locații din județul Sibiu, acestea sunt prilejul optim de a descoperi o parte din preparatele sibiene de calitate.
Descoperă județul Sibiu prin intermediul acestor manifestări culturale, culinare, sportive sau dedicate unor comunități și bucură-te de tot ceea ce înseamnă această regiune pentru patrimoniul național, continental și internațional!

Postări recente

SIBIU WEATHER