La plecare, ia o parte din Sibiu cu tine!

Ca în orice destinație turistică, înainte de a pleca, este recomandat să îți achiziționezi câteva suveniruri sau amintiri (care să dureze) din locul în care ai fost. Cu atât mai mult, cu cât este vorba despre județul Sibiu, un loc unic în lume, în care vei descoperi unele dintre cele mai importante tradiții ale românilor.
Desigur, prioritate în bagajele tale trebuie să aibă cele obiecte care păstrează o părticică din spiritul locului, de aceea, astfel de suveniruri pot fi achiziționate direct din locurile pe care le vizitezi (magazinele locale).
În cazul în care îți dorești ceva mai mult, adică produse care au un specific local și care sunt mai mult decât suveniruri, atunci poți vizita centrele de shopping din județul Sibiu.

De ce shopping în județul Sibiu?

Pentru că este unul dintre locurile speciale, unice și care sunt reprezentative pentru România și zona Transilvaniei. Aici se găsesc atât obiective turistice unicat, arii protejate și monumente ale naturii, se petrec tot felul de evenimente, festivaluri și spectacole, iar locurile pe care le vizitezi sunt pline de amintiri de luat acasă.
sibiu magazin Fiecare muzeu sau casă memorială îi oferă vizitatorului posibilitatea de a-și achiziționa câteva amintiri la purtător. Dacă ai ajuns în zona Dumbravei este musai să îți cumperi niște brânzeturi locale sau ceva produse cu specific. Atunci când vizitezi Muzeul Astra sau Brukenthal, o să poți lua la plecare ghiduri sau cataloage speciale ori diverse alte mici suveniruri.
Județul Sibiu este unicat prin tot ceea ce are de oferit, atât la nivel cultural, cât și la nivel uman. De aceea, locurile prin care treci îți vor rămâne în minte și în suflet, dar îți vor oferi și prilejul de a păstra și altfel de amintiri.
Suvenirurile sunt cele mai accesibile, dar, dacă vrei o parte din specificul acestei zone, atunci trebuie să mergi în acele magazine care îți oferă acces la obiectele tradiționale din zone. De la produse de vestimentație și până la cele originale, create de mâna omului, județul Sibiu îți poate oferi, din fiecare localitate prin care treci, o părticică.
Un alt prilej de a face shopping în Sibiu este cel ocazionat de participarea la târgurile de profil. Vara, poți merge la Festivalurile de muzică sau cele dedicate aniversărilor locale, în timp de iarnă, poți participa la Târgul de Crăciun din Sibiu.
Acestea sunt ocazii excelente de a interacționa cu localnicii, de a achiziționa produse originale de la aceștia, dar și de deprinde la fața locului câteva din tainele realizării acestora. În altă ordine de idei, a face shopping în județul Sibiu înseamnă și numeroase oportunități de achiziționare de produse de brand la prețuri mult mai accesibile decât în altă parte.
Aceasta este o ocazie excelentă pentru turiștii străini de a face cumpărături la prețuri avantajoase dintr-una dintre cele mai spectaculoase zone ale României.

Unde se poate face shopping de calitate în județul Sibiu?

Alegerile care îți sunt puse înainte atunci când ajungi în Sibiu sunt destul de variate, atât ca prețuri, cât și în privința opțiunilor dintre care poți cumpăra.
De aceea, dacă îți dorești să faci shopping într-un stil modern, ai la dispoziție două mall-uri, care au fost ridicate pentru a se plia pe dorințele cumpărătorilor moderni:

  • Shopping City – pentru cei dornici să facă shopping într-un stil obișnuit, acest mega centru comercial le pune la dispoziție o gamă variată de produse, așa că este foarte ușor să îți cumperi de aici obiecte care se găsesc în rețele internaționale de magazine, dar la prețuri românești.
  • Promenada Mall – este unul dintre centrele de cumpărături în care poți să combini activitățile de divertisment cu cele în care poți explora diverse magazine cu produse internaționale sau cu specific local. O să poți găsi aici și centre din care poți pleca cu amintiri personalizate sau realizate pe loc ori cu diverse băuturi tradiționale ardelenești.
În momentul în care vrei ceva aparte, atunci poți să ieși din zona modernă de făcut cumpărături și să încerci să faci shopping axat pe obiecte tradiționale și cu specific sibian:
  • IA Sibiu Concept Store – este unul dintre magazinele care îți oferă acces la o parte dintre obiectele tradiționale românești și sibiene. Poți să îți cumperi accesorii, decorațiuni sau produse vestimentare de calitate, acesta fiind un loc în care poți să găsești unele dintre cele spectaculoase suveniruri din Sibiu.
  • Cramele Recaș – pentru cei care apreciază vinul românesc de calitate, acesta este unul dintre locurile din care poți pleca cu o băutură tradițională autohtonă. De altfel, vinurile produse în România și, în special în această zonă, reprezintă o amintire care poate fi dăruită mai departe.
Județul Sibiu este minunat în toată întinderea sa, așa că, dacă îți dorești să faci shopping de calitate, vei găsi întotdeauna un loc din care să pleci acasă cu amintiri frumoase din această parte de Românie!

Postări recente

SIBIU WEATHER