Sibiu – în top la restaurante de calitate

Bucătăria românească este una care îmbină varietatea cu preparatele de calitate. Dincolo de bucatele tradiționale și recunoscute la nivel de țară, preparatele locale, care se regăsesc doar într-o anumită regiune sunt cele care fac diferența atunci când vine vorba despre specific.
Te vom ajută să găsești pe cuprinsul județului Sibiu, acele locații care să-ți ofere posibilitatea ca ale tale papile gustative să ia contact cu tot ceea ce este mai bun în materie de bucătărie regională sibiană.

sibiu restaurante

Din orașul Sibiu în restul județului Sibiu

Cu siguranță că Sibiul este reprezentativ la nivel de calitate a mâncării. De aceea, orice călătorie culinară va începe din municipiu și va continua în diverse alte localități din acest județ. Diferența dintre locantele în care poți mânca tradițional și cele în care preparatele oferite fac parte din bucătăria internațională și din cea locală este dată de preț. Cu toate acestea, dacă știi unde mănâncă localnicii, în mod sigur vei putea testa produse unice, cu specific, la un preț cât se poate de convenabil.

 • Butoiul de Aur – nici că se putea ceva mai reprezentativ pentru Sibiu decât acest local cu ștaif, din vechime și cu o mulțime de preparate care oferă liniște sufletului și împlinire trupului. Încă puțin și va împlini jumătate de mileniu acest restaurant, fiind la fel de îmbietor și plin de atracții pentru turiștii care se află în căutarea unei bucăți mâncabile din istoria culinară a locului.
  Prețurile sunt pe măsură, dar, atât timp cât discutăm de tradiții, o atmosferă de lux și cu iz 100% medieval, merită să mănânci într-un astfel de loc.
 • La Cuptor – pentru cei care își doresc mâncăruri cu semnătură, dar care sunt și 100% originale, acesta este locul din Sibiu, în care se poate mânca foarte bine.
 • Felinarul – nu-i loc mai captivant decât acesta, pentru că decorul este unul care îmbie nu doar la relaxare, ci și la aducere aminte. Toate piesele de mobilier sunt originale (provenite din diverse obiecte ce au făcut parte din recuzita Bisericii Evanghelice sau a unei farmacii din vechime).
 • Ocna Sibiului – celor care ajung în această zonă și care își doresc să aibă parte din bucătăria sibiană de calitate, acesta este localul în care pot servi masă la un nivel ridicat al calității. Recomandările clienților îl situează printre cele mai bune din zonă, așa că, aviz celor care își doresc o aventură culinară de top.
 • Împăratul Romanilor – pentru cei care trec prin Rășinari și simt nevoia de a încerca preparate tradiționale cu specific local, acest restaurant le oferă o mică parte din bogățiile sibiene, la un preț adecvat.
 • Avrig – amplasat în localitatea cu același nume, acest restaurant beneficiază de o terasă somptuoasă, dar și de decoruri naturale, care îmbie clienții către bună dispoziție. Pentru cei care se află în zona în care există Edenul de Avrig, ce poate fi mai frumos decât să și guste o părticică din ceea ce înseamnă preparate de top provenite din bucătăria locală.
 • Lunca Sibielului – atmosfera este cea care contribuie la o masă de calitate, alături de preparatele care sunt realizate din produse locale, de origine bio. În plus, fiind vorba despre o zonă aparte din județul Sibiu, aici vei putea încerca o varietate dintre produsele proaspete, direct de la sursă, pentru care județul este vestit la nivel continental.
 • Curmătura Stezii – de vei ajunge prin zona Gura Râului, atunci este musai să faci un popas de liniștire și întremare în această locație. Vei degusta bunătățuri locale, iar papilele tale gustative se vor bucura să cunoască unele dintre preparatele de calitate ale acestei regiuni.
 • Hermania – tradiția se îmbină cu istoria și rezultă o atmosferă de gala, atât culinară, cât și de exprimare artistică. Localul este amplasat într-o clădire cu istorie, așa că, dacă ajungi prin orașul Sibiu, cu siguranță că te vei regăsi în acest loc, unde îți vei delecta papilele cu o serie de bucate ca la carte.
 • Grand Dumbrava – pentru cei cărora le place să se delecteze cu mâncăruri de calitate, într-un decor propice desfătării vizuale, acest restaurant le oferă o parte din ceea ce face zona Sibiului atât de specială.
 • Crama Sibiul Vechi – dacă îți dorești să ai parte de o experiență autentic sibiană, atunci trebuie să vizitezi acest restaurant. O să te încânte cu modul de servire, cu ai săi chelneri care sunt îmbrăcați “ca pe vremuri”, dar și cu o listă de preparate din care o să-ți oferi tihna pentru ziua de mâine.
 • Casa Ardeleană – de vei ajunge în Mediaș și vrei să te relaxezi într-o atmosferă curată, cu bucate cu specific local, atunci acesta este localul în care le vei găsi.
Județul Sibiu impresionează din toate punctele de vedere, așa că, dacă îți dorești să ai parte de o experiență completă, poposește mai întâi într-un restaurant sibian și totul o să fie perfect!

Postări recente

SIBIU WEATHER